© Kuva: Getty Images

Räikkönen nousi Vettelin edelle, loppupisteissä useita huippujännittäviä taisteluita – Tässä on F1-sarjan pistetilanne!

Joko olet tutustunut tarkemmin sivustomme MM-pistetaulukkoon?

Ferrarin Kimi Räikkönen otti johtoaseman Ferrarin sisäisessä pistetaistossa. Räikkönen saalisti Malesian GP:n neljännellä sijallaan mukavat 12 pistettä, samalla kun tallikaveri Sebastian Vettel toheloi itsensä laulukuoroon jo avausmutkassa.

Tämänpäiväisen myötä suomalainen nousi 160 MM-pisteeseen. Nollille jääneellä Vettelillä pisteitä on kasassa 153.

Pistetaulukossa riittää jännitettävää monella rintamalla. Suurin huomio kiinnittyy totta kai kärkisijoihin, jossa Mercedekset ratkovat jälleen kerran kuljettajien maailmanmestaruuden kohtalon. Nico Rosberg johtaa sarjaa 23 pisteellä ennen tänään jättipettymyksen kokenutta Lewis Hamiltonia, joten hallitsevan maailmanmestarin täytyy venyä parhaimpaansa napatakseen uransa neljännen tittelin. Kilpailuja on jäljellä vielä viisi kappaletta, joten mikä tahansa on vielä mahdollista.

Kuljettajien taulukossa Ferrareiden kanssa karkeloon MM-sarjan neljännestä sijasta tunkee mukaan myös Red Bullin Max Verstappen, joka on vain kuusi pistettä Vettelin perässä. Taaempana Valtteri Bottas (80) ja Sergio Perez (74) käyvät taistelua ”best of the rest” -mestaruudesta.

Valmistajien sarjassa Red Bull nykäisi kaksoisvoitollaan tuntuvan eron Ferrariin, mutta italialaiset eivät varmasti luovuta vielä. Tiukin taistelu käydään neljännestä sijasta, sillä Force Indian ja Williamsin ero on vain kutkuttavat kolme pistettä.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!