© Kuva: Getty Images

Paljastus: Tästä syystä Hamilton ei saanut rangaistusta oikomisestaan

Eilinen Meksikon GP saattoi olla radalla viimeisiä kierroksia lukuun ottamatta unettavan tylsä, mutta jälkimainingeissa on riittänyt jälleen kerran spekuloitavaa.

Ferrarin Sebastian Vettelin ja Red Bullien väliset taistot varastivat suurimman mediahuomion, mutta oman osansa kritiikistä on saanut myös kilpailun voittaja Lewis Hamilton. Mercedes-kuskin selviytymistä avausmutkan oikomisestaan ilman rangaistusta on ihmetelty niin muiden kuljettajien kuin mediankin puolelta, varsinkin kun Max Verstappen sai osakseen viiden sekunnin sakon vastaavanlaisesta ajoreitistä.

Nyt motorsport.com kertoo löytäneensä syyn, miksi kilpailun voittoon ajanut brittikuski selvisi avausmutkan seikkailustaan ilman sanktiota. Median mukaan FIA:n Charlie Whiting ja kilpailun tuomaristo huomasivat Hamiltonin auton telemetriasta brittikuskin hidastaneen vauhtiaan oikaisun jälkeen niin, että hän ei saanut ajolinjastaan tarpeetonta etua muihin nähden.

Verstappenin tilanne oli kuitenkin eri. Tuomaristo koki, ettei hollantilainen olisi pystynyt säilyttämään paikkaansa Vettelin edellä ilman leveäksiajoa.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!

Comments are closed.