© Kuva: Getty Images

P3: Yksi mutka ongelmana Kimi Räikköselle – Bottas tiukassa nipussa

Ferrarin Kimi Räikkönen ajoi kolmanneksi nopeimman ajan USA:n GP:n viimeisissä vapaissa harjoituksissa. Räikkönen olisi voinut olla jopa nopeampi, mutta hänellä oli eilisen tapaan jatkuvia ongelmia radan 19:en mutkan kanssa. Auto ei meinannut millään pysyä valkoisten viivojen välissä, vaan Ferrari lipsahti turva-alueelle useampaankin otteeseen.

Lisäksi Räikköselle ja Ferrarille huonoja uutisia oli molempien Red Bullien oleminen edellä tulosluettelossa. Nopeimman kierroksen ajoi Max Verstappen ennen tallikaveriaan Daniel Ricciardoa. Räikkönen jäi kärkiajalle 0,518 sekuntia. Mercedekset olivat neljäs ja viides, mutta Lewis Hamilton ja Nico Rosberg eivät ilmeisesti yrittäneet nopeaa aikakierrosta lauantaiharjoituksissa.

Williamsin Valtteri Bottas oli kahdeksas. Williams on tiukassa taistossa Force Indian ja McLarenin kanssa kärkisijojen takana.

Aika-ajot alkavat kello 21 Suomen aikaa.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!