© Kuva: Getty Images

Osat lentelivät irti harjoituksissa – F1-talli löysi syyn ongelmaan

Molemmat Haas-kuljettajat, Romain Grosjean ja Esteban Gutierrez, kärsivät eilen eriskummallisesta ongelmasta Austinin GP:n harjoituksissa. Talli vakuuttaa ongelman olevan nyt kuitenkin korjattu.

Tallipäällikkö Günther Steinerin mukaan tallin autoista napsahti irti sama osa samassa mutkassa useamman kerran. Steinerin mukaan kyseessä oli materialistinen vika, joka toistui useaan kertaan.

– Menetimme monta ilmanohjainta. Ilmeisesti niiden liitokset autoon olivat heikkoja, ja ne hajosivat samassa kohdassa rajujen kanttarinylitysten ja korkean downforcemäärän takia. Meidän täytyi vahvistaa liitosta, Steiner totesi Autosportille.

Ongelma on tallipäällikön mukaan kuitenkin nyt korjattu, eikä sen pitäisi toistua enää loppuviikonlopun ajan. Kotikisassaan esiintyvälle tallille perjantaiharjoitusten meneminen puihin vaikeuttaa loppuviikonloppua kuitenkin tuntuvasti.

– Nämä ongelmat vaikeuttivat suunniteltua testausohjelmaamme. Se vaikutti niin radan oppimiseen, auton säätöön kuin kisarytmin löytämiseenkin, tallin kuljettaja Gutierrez totesi.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!