Nopea, suorapuheinen…ja Red Bullin polkema – näistä kisoista Mark Webber muistetaan

Mark Webber ilmoitti tänään pistävänsä ajohanskat lopullisesti naulaan tämän vuoden päätteeksi (uutinen). Viime vuodet WEC-sarjassa menestystä niittänyt australialainen ehti jättämään oman merkittävän kädenjälkensä myös F1-historian 2000-luvun tapahtumiin.

Webber ehti kiertämään F1-ratoja 11 vuotta, mutta kirkkaimpiin parrasvaloihin hän nousi vasta viimeisillä kausillaan Red Bullilla. Aussikuskin harmiksi hän kuitenkin sai tuoksi ajanjaksoksi tallikaverikseen saksalaisen, joka ei kaihtanut keinoja oman etunsa tavoittelussa.

Myönnetään se suoraan, Red Bull suosi Sebastian Vetteliä. Niin monta kyseenalaista ratkaisua talli parivaljakon yhteisellä ajanjaksolla teki tai antoi tapahtua. Ei ihme, että Webberille riitti. Hän sai nauttia myös menestyksestä, mutta voitonhetkissä oli aina karvas sivumaku, sillä talli tuntui juhlivan toista kuljettajaansa railakkaammin.

SuomiF1-sivusto kokosi yhteen ikimuistoisimmat hetket, joita Webber meille katsojille tarjosi F1-urallaan.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!