© Kuva: Getty Images

Niki Lauda lyttää Red Bullin teorian: ”En ole koskaan kuullut moista sontaa!”

Mercedeksen johtoportaan Niki Lauda lyttää esitetyn teorian, että Red Bullin kuljettajien kova painostus olisi ollut syy Lewis Hamiltonin moottoririkkoon Malesiassa.

Red Bullin neuvonantaja Helmut Marko esitti kilpailun jälkeen, että Daniel Ricciardon ja Max Verstappenin kova painostus olisi ollut syynä siihen, että Hamilton joutui ottamaan liikaa irti moottoristaan, mikä olisi johtanut sen hajoamiseen.

– En ole koskaan kuullut moista sontaa. Hamiltonhan johti kilpailua selvästi ja olisi ilman moottoririkkoa ajanut helppoon voittoon. Mutta toki ihailen Helmut Markon optimismia, Lauda heitti Auto Motor und Sportille.

– Hän yrittää aina kehitellä teorioita ja syitä, miksi juuri heidän tiiminsä menestyisi. Mutta voimasuhteista kertoo kyllä kaiken se, että Nico Rosberg pyörähti alussa ja jäi viimeiseksi, mutta nousi silti kilpailussa kolmanneksi. Mitään muita todisteita ei edes tarvita, Lauda naulasi.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!