© Kuva: Getty Images

Nico Rosberg lasketteli voittoon – Kimi Räikkönen viides

Nico Rosberg ajoi paalulta vakuuttavaan voittoon Japanin GP:ssä, ja kasvatti eroa MM-taistossa tallikaveriinsa Lewis Hamiltoniin, joka surkean starttinsa jälkeen venyi kolmanneksi.

Mercedesten väliin kiilasi Max Verstappen, joka piti viimeisillä kierroksilla hienosti Hamiltonin takanaan. Toiseksi viimeisellä kierroksella Hamilton yritti ohittaa, mutta Verstappen piti sijoituksensa, mutta Hamilton valitti, että hollantilainen olisi kääntänyt jarruttaessaan, joka on säännöissä kiellettyä.

Ferrarit valtasivat seuraavat sijoitukset. Sebastian Vettelin taktiikka ei toiminut toivotusti, ja saksalainen oli lopulta neljäs. Kimi Räikkönen nousi kahdeksannesta ruudusta hienosti viidenneksi. Valmistajien MM-pisteiden kannalta Räikkösen viides tila oli tärkeä, sillä taakse jäi Red Bullin Daniel Ricciardo.

Williamsin suomalaiskuski Valtteri Bottas ajoi Japanissa kymmenenneksi jääden tallikaverinsa Felipe Massan taakse. Williamsin kannalta huono uutinen oli se, että vauhti ei riittänyt haastamaan Force Indiaa, jonka kuljettajat Sergio Perez ja Nico Hülkenberg olivat seitsemäs ja kahdeksas.

Japanin GP:n tulokset (jos et näe, katso täältä):

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!