© Kuva: Getty Images

Mercedes oli tekemässä valitusta Max Verstappenista – Lewis Hamilton esti: ”Joku idiootti asialla”

Mercedes on vetänyt pois protestinsa Max Verstappenin ajamisesta Japanin GP:ssä. Lewis Hamiltonin mielestä protestit ”eivät ole Mercedeksen juttu”.

Hamilton haastoi Verstappenin radan vimeisessä shikaanissa toiseksi viimeisellä kierroksella. Hamilton oli menossa sisälinjalle, kun Red Bull-kuljettaja sulki taas aggressiivisesti oven. Hamilton joutui vaihtamaan linjaansa ulkopuolelle ja lipesi tämän seurauksena ulos radalta. Päästyään takaisin radalle Hamilton ei enää ehtinyt haastamaan Verstappenia ja jäi kilpailussa kolmanneksi.

Mercedes teki asiasta protestin, jonka mukaan Verstappen ajoi vaarallisesti pakottaen Hamiltonin väistämään ulos radalta. Kumpaakaan kuljettajaa ei kuulusteltu tilanteesta ja asian käsittely päätettiin siirtää Yhdysvaltojen GP:hen, jolloin Mercedes päätti vetää protestinsa pois.

Vaikuttaa siltä, että Hamilton ei itse tukenut protestia, vaikka saattaisi saavuttaa siitä merkittävää hyötyä.

– Mitään protestia ei tule minun eikä Mercedeksen puolelta. Joku idiootti sanoi meidän protestoivan, mutta se ei ole totta. Max ajoi hyvin ja se siitä. Me siirrymme eteenpäin, Hamilton sanoi omalla twitter-tilillään.

Myöhemmin Hamilton poisti twiitin, mutta selvensi vielä asiaa: ”Minun puolestani ei ole mitään protestia. Talli halusi protestoida, mutta sanoin että me emme toimi niin. Me olemme mestareita ja menemme eteenpäin.”

Hamilton jatkaa MM-sarjassa toisena 33 pistettä tallikaverinsa Nico Rosbergin takana.

 

 

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!