© Kuva: Getty Images

McLaren-pomolta paljastus Hondan vaikeaan F1-alkuun

McLarenin kilpailutoimenjohtaja Eric Boullier luottaa tallin saavuttavan kilpailijoitaan entisestään ensi vuonna, kun F1-säännöt muuttuvat jälleen.

Voimanlähteitä kohtaan tapahtuu merkittävä uudistus, kun aiemmin V6-hybrideiden kehitystyötä jarruttanut ”polettisääntö” poistuu käytöstä ensi vuodesta eteenpäin. Täten pahasti takamatkalle jäänyt Honda voi kiriä vapaasti kilpailijoitaan ilman minkäänasteisia rajoitteita.

Honda palasi F1-kilpailuihin vasta viime vuonna, ja se avauskausi oli melkoista taaperrusta. Boullier haluaakin muistuttaa, että siinä missä japanilaiset tekivät ensimmäiset V6-hybridikokeilunsa vasta vuoden 2013 loppupuolella, olivat muut aloittaneet kehitystyön jo vuosia aiemmin.

– Mercedes, Ferrari ja Renault olivat kokeilleet omia ratkaisujaan ensimmäisen kerran jo 2010. Honda antoi heille kolme vuotta etumatkaa, Boullier toteaa Autosportille.

Boullierin mukaan Honda on kuitenkin onnistunut kirimään kilpailijoitaan hienosti jo tämän vuoden aikana. Hän odottaa tahdin vain kiristyvän ensi vuonna.

– Meillä on mielestäni vielä paljon enemmän irtirevittävää potentiaalia kilpailijoihimme nähden. Siinä missä heidän suoritustasonsa tasoittuu, voimme me löytää vielä hurjasti lisävauhtia, Boullier uskoo.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!