© Kuva: Getty Images

McLaren-kuski ei usko viime vuoden Meksikon katastrofin toistumiseen

McLarenin viime vuoden konttaaminen on edelleen monien muistissa. Vaikka brittitalli onkin parantanut tänä vuonna suorituskykyään huomattavasti, ovat tulokset vielä kaukana takavuosien menestysvuosista.

Yksi viime kauden huonoimmista tuloksista ajettiin juuri Meksikossa. Jenson Button ei pystynyt osallistumaan lainkaan aika-ajoihin, ja kilpailussa Fernando Alonson matkanteko kesti vain yhden kierroksen verran. Button itse tuli maaliin jälkijoukoissa. Ohut ilmanala ja pitkä pääsuora olivat myrkkyä tehovajeesta kärsineelle Hondalle.

Tänä vuonna homman nimen pitäisi olla kuitenkin tyystin eri, Button uskoo. Japanilaismerkin ottamat edistysaskeleet eivät aseta tallia altavastaajaksi enää edes Meksikossa.

– Elektroninen voimanlähteemme (ERS) oli viime vuonna pahasti jäljessä muita, ja se näkyi erityisesti pitkien suorien loppupäässä. Olimme saavuttaneet maksimivauhtimme jo suoran puolessavälissä ennen DRS-aluetta, joten meidät itse asiassa ohitettiin jo ennen kuin avattavaa takasiipeä tarvitsi edes käyttää, Button muistelee Autosportille.

Buttonin mukaan itse radassa ei ole McLarenin kannalta mitään haasteellista. Mutkaisen osuuden pitäisi itse asiassa sopia autolle hyvin.

– Olemme kehittyneet kenties eniten viime vuodesta, joten meillä pitäisi olla hyvät mahdollisuudet kisassa.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!