© Kuva: Getty Images

Malesia pohtii F1-kilpailunsa lopettamista: ”Tuote ei ole enää mielenkiintoinen”

Malesian GP:n kohtalo on vaakalaudalla. Sekä lipunmyynti, että TV-katsojien lukumäärä Malesiassa ovat romahtaneet.

Kilpailu on ajettu Sepangissa vuodesta 1999 asti. Sepangin radan toimitusjohtajan Datuk Ahmad Razlan Ahmad Razalin mukaan F1-kilpailuun myytiin tänä vuonna vain 60 prosenttia lipuista, kun taas tulevan viikonlopun MotoGP Sepangissa on loppuunmyyty.

– Voisi olla meille hyvä, jos Malesian GP ottaisi nyt pientä breikkiä. Mielestäni tuote ei ole enää mielenkiintoinen. Yhden tiimin dominanssi on jatkunut jo liian kauan, Razlan sanoo The New Strait Timesille.

Samaa mieltä on Malesian urheiluministeri Khairy Jamaluddin.

– Mielestäni meidän pitäisi lakkauttaa F1-kilpailumme. Kulut ovat liian suuret ja hyödyt pienet. MotoGP on paljon parempi tuote: se on halvempi, katsomo on loppuunmyyty ja meillä on kuljettajia kahdessakin eri luokassa, ministeri twiittasi.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!