© Kuva: Getty Images

Lewis Hamilton lataa isoja sanoja MM-taistosta: ”Sinusta tulee tuhoon tuomittu”

Lewis Hamilton vakuuttaa, että hän uskoo edelleen täysin mahdollisuuksiinsa päihittää Nico Rosberg mestaruustaistossa, vaikka Austinin kilpailu ei juurikaan tuonut häntä lähemmäksi tallikaveriaan.

Hamiltonilla oli Suzukassa vaikeaa, kun hän joutui median hampaisiin ja otti jälleen takkiin tallikaveriltaan huonon lähdön seurauksena. Hamilton kuitenkin sanoo ravistaneensa pettymyksen hartioiltaan hyvissä ajoin ennen USA:n GP:tä.

– Heti kun viime kilpailu oli ohi jätin taakseni kaiken mitä oli jätettävä. En jää suremaan vaan pystyn siirtymään eteenpäin, Hamilton kertoo.

– Ollakseni rehellinen se ei tapahtunut heti kilpailun jälkeen. Siinä meni päivä tai kaksi, kun kilpailu vielä tuntui takaraivossa, mutta aina on mentävä eteenpäin.

– On treenattava ja tehtävä kovasti töitä. Olin muiden kanssa tehtaalla ja koko tiimin näkeminen oli valtavan nostattava kokemus. Kun näin yli tuhat ihmistä hurraamassa sille mitä olemme saavuttaneet yhdessä, se todella tuntui uskomattomalta. Menin tehtaalle ja siinä oli kyse pelkästään heistä. Sitten tein kovasti töitä insinöörien kanssa ja rehellisesti sanottuna Austinin viikonloppu oli ensimmäinen tänä vuonna, kun tunsin heti alusta asti, että kaikki tulee sujumaan hyvin. Olisinpa tuntenut sen jo aiemmin.

Hamilton sanoo, ettei hän koskaan menettänyt uskoaan, vaikka Saksan GP:n voitosta heinäkuussa oli jo kulunut paljon aikaa.

– Olen yrittänyt pitää positiivisen asenteen yllä. Spa meni selvästi hyvin ja Monzassa meillä oli myös eniten vauhtia, mutta huonot startit rokottivat paljon. Singapore meni huonosti ja Malesiassa meni ensin hyvin ja sitten huonosti, Hamilton kertaa viimeisiä kilpailujaan.

– Silti olen pitänyt aina positiivisen tunteen mielessäni. Minun täytyy; pisteitä on vielä paljon jäljellä ja mitä vain voi tapahtua. Sillä hetkellä kun luovutat sinusta tulee tuhoon tuomittu. En ole koskaan luovuttanut elämässäni enkä aio luovuttaa tulevaisuudessakaan, Hamilton päättää itsevarmasti.

 

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!