© Kuva: Getty Images

Lehtiväite: McLarenilla kuohuu – johtaja joutumassa sivuun vuoden päätteeksi

McLaren-yhtiön johtoon vuonna 1980 noussut Ron Dennis on joutumassa jättämään  tehtävänsä tämän vuoden päätteeksi, väittää Autosport. McLaren Technology Group -yhtiön (MTG) toimitusjohtajana toimiva Dennis ei ole saamassa jatkosopimusta pestiinsä tämän vuoden päätteeksi.

Kilpatalli on vain pieni osa McLaren-imperiumia, jota Dennis on ollut rakentamassa vuosikymmeniä. Lisäksi MTG:en kuuluu muun muassa teknologiseen kehitystyöhön kuuluva yritys. Sen sijaan samaan ryppääseen kuuluva urheiluautoja valmistava jaosto toimii itsenäisesti, eikä johtajan roolin muuttuminen vaikuta sen toimintaan.

Dennis omistaa edelleen 25 prosenttia McLaren Groupista. Autosportin mukaan vuonna 2014 takaisin johtajaksi noussut Dennis yritti kerätä taakseen tarpeeksi pääomaa ostaakseen yhtiön enemmistön takaisin omiin nimiinsä. Bahrainilainen Mumtakalat-rahasto ei kuitenkaan luopunut 50 prosentin omistajuudestaan.

Dennis on ilmaissut Autosportin puheet perättömiksi, mutta hän kieltäytyi kommentoimasta tulevaisuudestaan enempää tässä vaiheessa.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!