Kimi Räikkönen saattaa olla kylmähermoinen Jäämies, mutta F1-sarjaa seuraavia hän ei jätä kylmäksi. Räikkösen merkkipäivän kunniaksi SuomiF1-sivusto luo katsauksen sekä Räikkösen hyviin että huonoihin puoliin. Aloitetaan positiivisilla asioilla.

Meillä suomalaisilla on ollut suuri etuoikeus saada nauttia Kimi Räikkösestä jo usean vuoden ajan. Enkä tarkoita pelkästään hänen saavutuksiaan maailman kilparadoilla. Ymmärrämme häntä hänen laukoessa klassikoiksi päätyviä sutkautuksia medialle omalla äidinkielellään, siinä missä ulkomaalaiset tarvitsevat käännösapua päästäkseen kärryille Räikkösen purevan sarkastisesta huumorista.

Räikkösen tarina on tuttu myös sellaisille suomalaisille, jotka eivät formuloista syvällisesti perillä ole. Globaalissa urheilumaailmassa hän jää mielenkiintoiseksi persoonaksi. Mutta tämä ei varmasti jaksa Räikköstä juurikaan kiinnostaa.

Muiden mielipiteiden sulkeminen pois mielestä täytyykin olla hänen suurin vahvuutensa. Räikkönen on joutunut elämään käytännössä koko pitkän F1-uransa hurjien paineiden alaisena. Häntä epäiltiin F1-keltanokkana, häntä epäiltiin McLaren-uran alkuvaiheessa, ja mihin mankeliin hän joutuikaan ensimmäisen Ferrari-jaksonsa viimeisenä kautena…Heikompihermoisella olisi saattanut mennä tunteisiin, mutta Räikkönen pysyi kerta toisensa jälkeen rauhallisena vähät välittämättä siitä, mitä media ja suuri yleisö hänestä puhui.

Takavuosina Räikköstä pidettiin kiistatta sarjan nopeimpana kuljettajana, ja sitä hän eittämättä olikin. Ehkä tänä päivänä raa’assa nopeudessa mitattuna muutama kuljettaja saattaa hänet päihittää, mutta kokonaisvaltaisesti tarkasteltuna on Räikkönen edelleen F1-kuljettajien korkeinta AAA-luokkaa.

Onko Räikkönen sitten muuttunut lainkaan näiden 15 vuoden aikana? Totta kai, sillä sellaista ihmistä ei olekaan, joka pysyisi läpi elämänsä samanlaisena. Rauhallinen, tunteensa piilossa pitävä ja parhaimmillaan käsittämättömän nopea hän on aina ollut, mutta iän myötä sekä Räikkösen olemuksessa että käytöksessä on tapahtunut pieniä muutoksia. Ja vaikka toisenlaista kuvaa hänestä tykätäänkin pitää yllä, osaa myös Räikkönen hymyillä, nauraa ja heittää huulta F1-varikolla.

Räikkönen ansaitsee ylistystä myös itse päätyöstään, eli F1-auton kuskaamisesta vauhdikkaasti. F1-sarjan tämän hetken vanhin kuljettaja kun hallitsee senkin taidon edelleen erinomaisesti.

Tämän päivän Räikkösen vahvuus on hänen tapansa kohdella renkaita hellästi. Vaikka nykyiset Pirellin rengasseokset eivät enää annakaan hänelle Lotus-vuosien veroista etua tässä asiassa, on Räikkönen pystynyt nappaamaan lukuisia päänahkoja juuri tällä kyvyllään myös Ferrari-vuosiensa aikana.

Raudanlujana ammattilaisena Räikkönen osaa myös välttää tarpeettomia riskejä kilpailutilanteissa. Yltiöpäisen rohkeat ohitukset eivät kuulu hänen repertuaarinsa. Taistelussa sijoituksista Räikkönen kuuluu siihen vanhaan koulukuntaan, joka kamppailee tiukasti mutta reilusti.

Tämä vuosi on tehnyt hyvää Räikköselle ja hänen maineelleen. Tappiot Fernando Alonsolle ja Sebastian Vettelille kahdella edellisellä kaudella saivat monet asiantuntijat puhumaan Räikkösen olevan jo menneen talven lumia, mutta tänä vuonna äänensävy on ollut tyystin erilainen. Räikkönen on ollut tällä kaudella Vetteliä parempi, ja saksalainen tietää varmasti tämän. Hän ei voi piiloutua kohdalleen sattuneen epäonnen taakse, sillä ei Räikkönenkään tehnyt niin viime vuonna.

Takavuosina Räikköstä pidettiin kiistatta sarjan nopeimpana kuljettajana, ja sitä hän eittämättä olikin. Ehkä tänä päivänä raa’assa nopeudessa mitattuna muutama kuljettaja saattaa hänet päihittää, mutta kokonaisvaltaisesti tarkasteltuna on Räikkönen edelleen F1-kuljettajien korkeinta AAA-luokkaa.