© Kuva: Getty Images

Kimi Räikkönen tuskaili: ”Totta kai lähden ajamaan kun vihreä valo syttyy”

Kimi Räikkösen kilpailu jäi kesken USA:ssa Ferrarin varikkomokan vuoksi, kun hänet päästettiin liikkeelle renkaanvaihdosta ennen kuin takapyörä oli kunnolla kiinni.

– Totta kai lähden ajamaan, kun vihreä valo ilmestyy. En tiedä miksi se ilmestyi, kun valmista ei vielä ollut. Huomasin kipinöitä ja kysyin, onko kaikki OK, kun minun käskettiin keskeyttää, Räikkönen kertoi F1i.comin mukaan.

Räikkösen oli liikkeellä kolmen stopin taktiikalla, mutta se ei oikein toiminut. Pehmeällä renkaalla vauhti oli odotettua vaisumpaa.

– Odotimme pehmeiltä renkailta paljon parempaa. Mutta toisaalta, nythän sillä ei ollut mitään vaikutusta lopputulokseen.

Vielä Japanissa Ferrarin suorituskyky oli aivan eri tasolla kuin nyt.

– On todella vaikea sanoa, miksi niin on. Eri radoilla meillä on ollut täysin erilaisia kilpailuja, joissa vauhtimme on vaihdellut paljon. Nyt auton balanssi oli ihan hyvä, mutta pitoa ei vain ollut tarpeeksi, Räikkönen setvi.

– Auton säätäminen ei ole ollut helppoa meille. Vaikuttaa esimerkiksi siltä, että mitä enemmän tuulee, sitä huonompi meille. Tuntuu että säätöihin vaikuttavia tekijöitä on tosi paljon.

– Nytkin kokeilimme kaikenlaista perjantain harjoituksissa, mutta lopulta niissä on aika vähän aikaa, että kaikki mahdollinen saataisiin kokeiltua, Räikkönen murehti.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!