© Kuva: Getty Images

Kimi Räikkönen: ”Todellinen vauhtimme ei näkynyt Japanin tuloksissa”

Kimi Räikkönen haluaa, että Ferrari näyttää oikean vauhtinsa kauden viimeisisä kilpailuissa – alkaen Yhdysvaltain GP:stä viikon päästä.

Räikkönen oli todella nopea Japanin aika-ajoissa ajaen kolmanneksi ja häviten vain hitusen Mercedes-kaksikolle. Vaihdelaatikon vaihtamisesta tullut viiden lähtöruudun rangaistus pilasi kuitenkin mahdollisuudet taistella palkintopallisjoista.

Sebastian Vettel väitti kilpailun jälkeen, että Ferrari oli viikonlopun toiseksi nopein auto – nyt se pitäisi konkretisoitua myös tuloksina.

– Japanissa vauhtimme oli todella hyvää, mutta tuloslistoilla se ei valitettavasti näkynyt, Räikkönen sanoo F1i.comilla.

– Mutta ennenkin tällä kaudella tilanteet ja voimasuhteet ovat vaihdelleet paljon eri radoilla, joten on mahdoton sanoa, mitä Austinissa tapahtuu.

– Suzukassa saimme auton toimimaan todella hyvin ja toivottavasti niin käy jatkossakin, että todellinen vauhtimme pääsee esiin. Rata on kuitenkin eri ja todennäköisesti säätilakin. Mutta ilman muuta tähtäin on korkealla.

Räikkösen mukaan parantuneen vauhdin takana on monta pientä asiaa.

– Teimme joitakin parannuksia autoon Malesiassa ja Japanissa. Mutta on hankala sano, mikä asia vaikuttaa mihinkin. Emme koskaan vaihda autoon uusia osia, ellemme ole varmoja, että ne ovat parempia kuin vanhat. Mutta ei tässä ole kyse sellaisesta päivä ja yö -erosta. Mutta ilman muuta jokainen pienikin parannus autoon on aina tervetullut.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!