F1-sarjan pomon Bernie Ecclestonen kummastusta herättäneet puheet (uutinen) sarjan vaarallisuuden nostamisesta esiin ovat saaneet hieman yllättävästi kannatusta sarjan suurimmilta tähdiltä, kuljettajiltaan.

Esimerkiski Red Bullin Daniel Ricciardo toteaa suoraan olevansa Ecclestonen kaavaileman ”pieni korokemuuri radan ympärillä” -idean kannattaja. Aussikuski ei ole monen muun kuljettajan tapaan mielissään sarjaan pesiytyneestä laajojen turva-alueiden kulttuurista.

– Tästä on aina vaikea puhua, koska toisessa vaakakupissa on turvallisuus, mutta valli olisi hyvä idea. En ole nykyisten laajojen asfalttialueiden suuri fani. Ehkä siitä syystä pidänkin eniten ahtaista katuradoista, Ricciardo toteaa Sky Sportsille.

Ricciardo muistelee myös keväistä Monacon kisaa, jolloin kisan alkuvaiheessa Lewis Hamilton ajoi häntä rajusti takaa.

– Vanhoina hyvinä aikoina Lewis olisi ollut seinässä, mutta nyt hän pystyi ajamaan pari mutkaa leveäksi vailla huolta.

Nykyisesistä turva-alueista puhutaan myös säännöllisesti kuljettajakokouksissa.

– Nostamme toistuvasti esille mahdollisuuksia saada hiekkaa tai jotain radan ulkopuolelle. Joissain paikoissa on pieniä korokkeita hidastamassa vauhtia, ja ne tekevät tehtävänsä. Asiat ovat parantuneet pikku hiljaa, mutta tällä hetkellä kuljettaja voi laskea huoletta leveäksi menettämättä sen kummemmin aikaa. Virheestä pitäisi joutua maksamaan. Nykysysteemi turhauttaa minua, sillä se ei vaadi meiltä täydellisyyttä, Ricciardo toteaa.

Turva-alueiden uudelleenmuokkaamisen puolesta puhuu myös Renault’n Kevin Magnussen. Hän ei ole aivan samoilla linjoilla Ecclestonen kanssa muurin tarpeellisuudesta.

– Käsittääkseni moni meistä kuljettajstsa haluaa hiekkaa ulosajoalueelle. Se estäisi esimerkiksi ohittamisen radan ulkopuolta hyväksikäyttäen.