Jalkansa kammottavasti menettänyt entinen F1-tähti täyttää pyöreitä:” Tämänhetkisen urheilumaailman suurimpia sankareita” – katso kuvakooste Alex Zanardista

Pelkkiä F1-sarjan tilastokirjoja tuijottamalla tämänkertaisen syntymäpäiväjutun henkilö herättää kummastusta. Kourallinen kisoja, yksi vaivainen MM-piste ja paha floppaus huipputallissa. Miksi ihmeessä Alex Zanardi on niin erikoinen?

Koska tämä italialainen on epäilemättä yksi tämänhetkisen urheilumaailman suurimmista sankareista.

F1-uraa lukuun ottamatta Zanardin autourheilusaavutuksetkin ovat jo hatunnoston arvoinen asia, mutta syvän kunnioituksen hän ansaitsee kaikesta siitä, mitä hän on syyskuun 2001 jälkeen saanut aikaiseksi.

Suomessa meillä on Pekka Hyysalo, joka tunnetaan positiivisuutta huokuvana henkilönä, vaikka kohtalo hänelle traagisen tarinan varasikin. Zanardi menee samaan kastiin hänen kanssaan. Elämä ottaa, mutta se voi myös antaa. Zanardi on valinnut Hyysalon tavoin valoisan polun, jossa katkeruus ja itsesäälissä rypeminen eivät hallitse arkea.

Jo takaisin elävien kirjoihin itsensä kampeaminen on Zanardilta upea suoritus. Myös toisissa sarjoissa ja jopa autourheilumaailman ulkopuolelta kahmitut voitot ja mestaruudet nostavat hänen sädekehäänsä legendana. Mutta sankariksi hän nousee asenteellaan.

Suomessa meillä on Pekka Hyysalo, joka tunnetaan positiivisuutta huokuvana henkilönä, vaikka kohtalo hänelle traagisen tarinan varasikin. Zanardi menee samaan kastiin hänen kanssaan. Elämä ottaa, mutta se voi myös antaa. Zanardi on valinnut Hyysalon tavoin valoisan polun, jossa katkeruus ja itsesäälissä rypeminen eivät hallitse arkea. Kortit on nyt jaettu molemmille herroille uusiksi, mutta peli jatkuu edelleen kuin viimeistä päivää.

Alex Zanardin F1-ura lukuina:

GP:t 41
MM-pisteet: 1

Muu ura:

CART-sarjan mestari 1997, 1998
4 paralympiakultaa
8 maailmanmestaruutta

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!