© Kuva: Getty Images

Huomasitko tämän pelottavan tilanteen Malesian GP:n startissa? ”Autoni käynnistyi uudelleen viidennen lähtövalon palaessa”

Toro Rosson Carlos Sainz jr. koki Malesian GP:n startissa kauhunhetkiä, kun hänen autonsa sammui kuljettajin odottaessa lähtölupa kilpailuun. Sainzin ja hänen radion kautta operoineen mekaanikkonsa nokkeluuden ansiosta auto saatiin kuitenkin käynnistettyä uudelleen sähkönkeräysjärjestelmän ansiosta, ja espanjalainen pääsi turvallisesti matkaan.

Outo episodi näkyi televisioruuduissa pitkänä odotteluna ennen lähtövalojen syttymistä yksi kerrallaan. Myös Sainz kertoo Autosportille yllättyneensä FIA:n päätöksestä antaa startin tapahtua normaalisti, vaikka Sainz viestitti voimakkaasti ensiksi autonsa sammumisesta.

– He odottivat varmaan minua. He eivät ilmeisesti tienneet miten pitäisi toimia, antaa startin tapahtua, perua se kokonaan vai lähettää autot uudelleen lämmittelykierrokselle. Olin todella yllättynyty tajutessani, että he haluavat lähettää autot matkaan, Sainz mietti tilannettaan Autosportille.

Sainz antoi myös selonteon pelottavasta tilanteestaan.

– Auto sammui yllättävästi, en tehnyt mielestäni mitään väärin. Yleensä kun auto sammuu kaikki on ohitse, mutta nyt insinöörini muistutti minua nopeasti ratista löytyvästä nappulasta, joka auttaa autoa käynnistymään sähkömoottorin avulla. Ensimmäinen kerta ei toiminut, mutta onnekseni toisella kerralla auto käynnistyi juuri kun viisi lähtövaloa paloivat. Ampaisin matkaan välittömästi, Sainz toteaa jännittävästä tilanteesta.

Hämmästyttävää kyllä, ensimmäisen kierroksen päätteeksi Sainz oli onnistunut nousemaan sijalta 15 sijalle 11.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!