© Kuva: Getty Images

Hondalla kova paine näyttää kotikisassa: ”Laitamme kaiken peliin”

McLaren-Honda haluaa onnistua erityisen hyvin ensi viikonloppuna, kun moottorinvalmistajan koti-GP ajetaan Japanissa.

Johtaja Yusuke Hasegawan mukaan Honda haluaa tehdä viikonlopun aikana faninsa ylpeiksi. Eivätkä ennusmerkit ihan huonot ole; viime viikonloppuna Malesiassa Fernando Alonso nousi viimeisestä lähtöruudusta seitsemänneksi ja yhdeksänneksi ajanut Jenson Buttonkin oli MM-pisteillä.

– Suzuka on meille täysin erityinen paikka ja viikonloppu on meille todella tärkeä. Sekä koko Hondalle, että minulle henkilökohtaisesti, Hasegawa sanoo F1i.comille.

– On hienoa, että meillä on todella paljon faneja, jotka tietävät lajista kaiken ja ovat erittäin innokkaita. He odottavat meiltä todella paljon, mutta ovat samalla hyvin ymmärtäväisiä. Toivottavasti hyvä kehityksemme saa paikalle Suzukaan isot määrät fanejamme, Hasegawa sanoi.

McLarenin minimitavoite on olla kolmen suuren eli Mercedeksen, Red Bullin ja Ferrarin jälkeen heti seuraavana, ellei jopa tunkeutua kärkikuusikon riesaksi.

– Kuljettajat arvostavat Suzukan rataa, koska se on todella tekninen ja tarjoaa hankalia haasteita. Juuri tällä radalla moottorin ja auton rungon on oltava erityisen hyvässä tasapainossa. Laitamme peliin ihan kaiken. Haluamme tehdä tästä itsellemme ja faneillemme kilpailun, josta voi olla todella ylpeä, Hasegawa sanaili.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!