© Kuva: Getty Images

Formuloihinkin takaisin huhuiltu Kubica: ”En aina uskonut itseeni rallipoluilla”

Entinen F1-kuljettaja Robert Kubica ei ole vielä sataprosenttisen varma tulevaisuudestaan, mutta hän lupailee ajavansa ensi vuonna ratakilpailuja ”hyvin todennäköisesti”.

F1-sarjassa 2006-2010 BMW Sauberilla ja Renault’lla kisanneen Kubican lupaava ura katkesi karmivassa rallionnettomuudessa kauden 2011 alla. Hän kärsi vakavia käsivammoja ulosajossa, jossa sillankaide lävisti auton. Kubican F1-ura päättyi siihen paikkaan, mutta hän on pystynyt jatkamaan huipulla kilpailemista rallin MM-sarjassa. Nopeutta on löytynyt, mutta vastapainoksi ulosajoherkkyys ei koskaan kadonnut puolalaiselta. Kubica päättikin jo hyvissä ajoin paketoida myös suunnitelmansa saavuttaa rallimaailman huippu.

Puolalainen on kääntänyt katseensa nyt takaisin kilparadoille. Vaikka paikka F1-sarjassa onkin huhupuheista huolimatta erittäin epätodennäköistä, kiinnostaa Kubicaa kilpailu jossain muussa sarjassa. Hän kertoo Autosportille käyneensä jo neuvotteluja potentiaalisten tallien kanssa.

– On luonnollista, että olen saanut paljon tarjouksia. Radoilla loin maineeni, ja niillä olen myös parempi kuin rallipoluilla. Mietin nyt ratkaisuni tarkkaan. sillä haluan tehdä paluun huipulle, Kubica toteaa.

Kubica avautui lehdelle myös ralliurastaan.

– Ehkä näin kokeneena olisin tehnyt joitain asioita toisin. Toimin välillä ratakuskin vaistoilla, eikä se ollut aina hyvästä rallissa. En aina uskonut itseeeni tarpeeksi rallikuskina.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!