© Kuva: Getty Images

Fernando Alonsolla kaksijakoiset tunnelmat ”paalupaikastaan”

McLarenin Fernando Alonso virkkoi eilen ennen aika-ajoja toivovan olevansa ensimmäinen Q3:sta putoava kuljettaja. Tällöin hän saisi itselleen rengasedun, jota hän kuvaili ”kuin paalupaikaksi” (uutinen). Espanjalaisen toive toteutui, kun hän ajoi juuri tuolle sijoitukselle Meksikon GP:n aika-ajoissa.

Alonso iloitsikin vapautuneesti kaiken menemistä nappiin eilen lauantaina, mutta suuressa kuvassa hän ei kuitenkaan halunnut menestyksennälän sammuvan.

– Ei ole tietenkään hyvä olla tyytyväinen sijoitukseen 11, mutta tässä tilanteessamme se on kuitenkin tyydyttävä lähtöruutu, Alonso pyöritteli motorsport.comille.

Alonso saa nyt valita vapaasti rengasseoksen lähtöön, kun taas kymmenen parhaan joukkoon ajaneiden valinnat ovat jo selvillä. Alonso toteaa, ettei oikean valinnan tekeminen ole helppoa.

– Rataolosuhteet ovat parantuneet radikaalisti. Superpehmeät renkaat ovat kuluneet aiemmin todella rajusti, mutta radan pidon parantuessa koko ajan niiden ottaminen käyttöön kasvaa koko ajan houkuttelevammaksi vaihtoehdoksi.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!