© Kuva: Getty Images

Fernando Alonso kriittisenä viitossijasta huolimatta: ”Vauhtimme oli hukassa”

Fernando Alonso myöntää, että viides sija USA:n GP:ssä yllätti hänet. Varsinkin kun McLarenilla oli vaikeuksia vauhtinsa kanssa koko viikonlopun ajan.

– En todellakaan odottanut tällaista tulosta. Kilpailu oli todella upea ja tulos hieno. Toki hyödyimme Kimi Räikkösen ja Max Verstappenin keskeytyksistä, Alonso myönsi F1i.comille.

– Vauhtimme oli hukassa perjantaina ja lauantaina. Eikä se kummoista kisassakaan ollut, mutta riittävää, että pysyimme päävastustajiemme perässä. Ja sitten valitsimme poikkeavan rengastaktiikan Toro Rosson kanssa. Meillä oli pykälää kovempi seos ja se kesti pidempään. Kisan lopussa se ratkaisi sijoitukset.

– Oli kyllä kova taistelu viitospaikasta. Seurasin Carlos Sainzia 45 kierrosta, hän ei tehnyt virheen virhettä. Se oli upeaa taistelua. Lopussa ohittaminen oli helppoa, kun avasin siiven ja hänen renkaansa ei enää toiminut.

– USA:n tulos oli meille hyvä motivaattori. Mutta on muistettava, ettei vauhtimme ollut kummoinen, syy siihen pitää selvittää, Alonso kritisoi.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!