© Kuva: Getty Images

F1:n tulokastalli ylsi upeasti tavoitteeseensa: ”Fantastista”

Täksi kaudeksi F1-sarjaan tullut amerikkalaistalli Haas on ollut positiivinen yllätys läpi kauden. Ongelmiakin on toki ollut, mutta Japanin aika-ajoissa täyttyi yksi tämän kauden tavoitteista. Molemmat Haas-kuljettajat selvisivät kymmenen parhaan joukkoon.

Esteban Gutierrez oli kymmenes ja tallia aiemmin kovaan ääneen kritisoinut Romain Grosjean kahdeksas. Haasin tallipäällikkö Günther Steiner oli yhtä hymyä aika-ajojen jälkeen.

– Tämä oli yksi tavoitteistamme tälle kaudelle ja nyt saavutimme sen. Jos ajat ensimmäistä kautta F1:ssä ja saat molemmat autot kymmenen parhaan joukkoon ansaitusti, se on fantastista. Nostan hattua koko tiimille ja kuljettajille, Steiner ylisti Suzukassa formula1.comille.

Grosjeanilla oli suuria hankaluuksia jarrujen kanssa perjantain harjoituksissa, mutta nyt ongelmat olivat kadonneet. Grosjeanin kahdeksas lähtöruutu on ranskalaiselle kauden paras suoritus aika-ajoissa.

– Tuntui melko hyvältä, ja olen iloinen koko tallin puolesta. Toimme tänne kaikki päivitykset, mitä meillä oli. Saimme etusiiven toimimaan ja se teki eron aika-ajoissa, Grosjean kommentoi.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!