© Kuva: Getty Images

F1-legendalta rajua kritiikkiä Verstappenille: ”En tiedä, mistä hänen ylimielisyytensä kumpuaa”

Mercedeksen tallijohtaja Niki Lauda arvostelee kovin sanoin Red Bullin Max Verstappenin eilistä kisaa. F1-legendan mukaan hollantilaisen aggressiivinen ajotyyli alkaa saavuttaa jo kriittisen mittapisteen rajan.

Lauda oli erityisen tuohduksissa kilpailun startista, jossa Verstappen pakotti Mercedeksen Nico Rosbergin ajamaan avausmutkan leveäksi yltiöpäisellä syöksyllä avausmutkaan. Rosberg, joka johtaa MM-sarjaa, ajoi mutkan suoraksi säilyttäen kuitenkin toisen sijansa. Laudan mielestä hollantilaisen ajoliike ei ollut hyväksyttävä.

– Nico oli selvästi Maxin edellä, ja tämä pakotti Nicon ajamaan leveäksi ajoliikkeellään. Se olisi voinut maksaa Nicolle mestaruuden. Tämä oli täysin Maxin vika, ja hänen täytyy oppia ymmärtämään, että hän ajaa liian aggressiivisesti, Lauda sivalsi motorsport.comin mukaan.

Laudalla oli mielipide myös kilpailun loppuhetken tapahtumiin, jossa Verstappenia rangaistiin toimistaan Ferrarin Sebastian Vetteliä vastaan.

– Maxin rangaistus oli oikein. Jatkvuaa virheenrikkojaa täytyy rangaista. Helmut Markon täytyy puhua hänelle. Hän osaa ajaa uskomattomasti, mutta hän tuhoaa kaiken yltiöpäisellä aggressiviisuudellaan. Hän luulee olevansa aina oikeassa, mutta ei hän ole. Hänen täytyy oppia se.

Lopussa nähtiin myös käsimerkkejä, eikä vanhan koulukunnan kilpailija Lauda ollut tästäkään mielissään.

– Jälleen yksi röyhkeä ele. En tiedä, mistä hänen ylimielisyytensä oikein kumpuaa. Muiden kuljettajien raivo vain kasvaa ja kasvaa.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!