© Kuva: Getty Images

Daniil Kvjat ei käsitä sääntöjä: ”Mietin itsekin, että mitä hemmettiä!”

Daniil Kvjatin mukaan F1 menee väärään suuntaan kehitellessään uusia sääntöjä. Hänen mielestään olisi järkevämpää ottaa tilanne kerrallaan.

Tuoreimpana muutettiin sääntöä liikkumisesta jarruttamisen aikana, kun puolustaa omaa paikkaansa. Kvjatin mukaan se rajoittaa kilpailijoiden vapautta taistella radalla.

– Jos tuo sääntö tehtiin vain Max Verstappenin takia, se on väärä suunta. Miksi ei mieluummin arvioida joka tilanne erikseen ja anneta rangaistus, jos joku liikkuu liikaa jarrutuksen aikana? Kvjat kysyy Motorsport.comilla.

– Tästä säännöstä on aika hanakala sanoa mitään. Mutta taas meillä on yksi uusi sääntö, joka rajoittaa kuljettajien vapautta. Kauden alussa päätettiin, että meidän annetaan kilpailla vapaammin, se on nyt ilmeisesti unohdettu. Tässä pitäisi oll selvä tilanne: jos joku tekee virheen, rankaiskaa, jos ei tee, älkää rankaisko.

Hyvänä esimerkkinä liian tiukista säännöistä Kvjat pitää USA:n GP:n tilannetta, missä Kevin Magnussen sai rangaistuksen ohitettuaan juuri Kvjatin radan ulkopuolella. Magnussen sai viiden sekunnin aikarangaistuksen ja kaksi rangaistuspistettä superlisenssiinsä.

– Odotinkin hänelle sitä aikarangaistusta. Mutta en todellakaan rangaistuspisteitä. Se oli todella rankka tuomio. Olin itsekin ihan, että mitä hemmettiä, miksi ihmeessä.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!