© Kuva: Getty Images

Daniel Ricciardo: ”Kärsin Räikkösen tilanteesta”

Red Bullin Daniel Ricciardo kertoo, että Kimi Räikkösen saama viiden lähtöruudun rangaistus vaihdelaatikon vaihtamisesta Japanin GP:ssä oli itse asiassa hänelle huono asia.

Vaikka Räikkönen oli aika-ajon kolmas ja Ricciardon edellä, joutui aussikuski siirtymään lähtöruudukossa vasemmalta oikealle, joka oli kosteampi puoli sateen jäljiltä.

Ricciardo saikin huonon startin, kun Sebastian Vettel ohitti hänet, samoin Sergio Perez. Myöhemmin myös Räikkönen ohitti hänet.

– Nyt kävi niin, että Räikkösen vaihdelaatikon hajoaminen ei ollutkaan mikään siunaus, vaan pikemminkin surkea juttu. Se oli selvästi kosteampi puoli ja jokainen kuljettaja sillä puolella oli startissaan vaikeuksissa, Ricciardo kertoo Motorsport.comille.

– Lisäksi jouduin luistelemaan jo alussa, kun Lewis Hamiltonin auto jäi paikoilleen. Perez meni, samoin Vettel. Se ratkaisi koko ensimmäisen stinttini kohtalon. Likaisessa ilmassa oli hankala ajaa.

– Ja kun meillä ei ollut kovin hyvää suoranopeutta, jouduin kärsimään ruuhkista. Eipä tuolle itse mitään voinut, olin olosuhteiden uhri, sanoi lopulta kilpailussa kuudenneksi ajanut Ricciardo.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!

Comments are closed.