Carlos Sainz oli todella tyytyväinen ajettuaan Yhdysvaltain GP:ssä kuudenneksi. Sijoitus sivusi hänen kauden parastaan, joka tuli jo keväällä Espanjassa.

Edellisen kerran espanjalainen oli ollut pisteillä kolme kuukautta sitten Unkarissa ajettuaan siellä kahdeksanneksi. Kauden 2015 Ferrarin moottoreilla ajavan Toro Rosson suorituskyky muihin verrattuna on laskenut odotetusti kauden loppupuolella.

Sainz oli Austinissa pitkään viidentenä, mutta hänen renkaansa alkoivat sulaa viimeisillä kierroksilla ja Fernando Alonso puristi väkisin ohi lopussa.

– Tämä tulos on minulle ja tiimille loistava, kuin voitto. Tämä antaa mahtavasti potkua ja motivaatiota kauden lopuille kilpailuille, Sainz hehkutti Crash.netillä.

– On mahtavaa, että sivusin urani parasta sijoitusta. Tämä kuudes sija oli aivan eri asia kuin Espanjassa, nyt emme todellakaan kuvitelleet, että automme pystyisi tähän. Simulaatiomme mukaan sijat 11 ja 12 olivat meille realistisia, mutta siinä vain sitten taistelin jopa viitossijasta aivan loppuun saakka.

– Myönnän, että hyödyimme virtuaalisesta turva-autosta, koska olimme yks kaks Williamsien edellä. Aika nopeasti tajusimme, että pehmeät renkaani olivat kulumassa pahasti. Viimeisen kahden kierroksen aikana ne olivat täysin lopussa, Sainz kertoo.

Hänen mielestään lopun kamppailu Fernando Alonsoa vastaan oli upeaa.

– Oli ihan mahtavaa taistella Fernandon kanssa. Jotenkin tiesin, että hän ohittaisi minut vielä, mutta päätin ainakin tehdä siitä vaikeaa. Tiedän hyvin, missä kohdissa hän tykkää iskeä ja kuinka häntä vastaan pitää puolustautua. Olen katsonut hänen kilpailemistaan 12 vuotta. Mutta sieltä hän sitten vain ohi tuli.

– Olen aivan älyttömän onnellinen ja tyytyväinen tästä tuloksesta, on vaikea edes kuvailla, mitä sisälläni liikkuu juuri nyt, Sainz hehkutti.