© Kuva: Getty Images

Bahrainin testit kuumentavat: ”Se on ainakin puolen miljoonan lasku”

Force Indian apulaistallipäällikkö Bob Fernley ei ole lainkaan tyytyväinen suunnitelmiin ajaa keväällä Pirellin rengastestit Bahrainissa.

Pirelli haluaa viedä testit paikkaan, missä olisi varmasti lämmintä – normaalissa testipaikassa Barcelonassa ei niin keväällä välttämättä ole. Testit olisivat Pirellin mukaan tärkeitä kauden 2017 renkaista saatavan datan kannalta.

Fernley ei pidä ratkaisusta.

– Sinne lähteminen maksaa vähintään 500 000 euroa. Lisäksi siitä tulee todella paljon ylimääräistä vaivaa. Tiimien näkökulmasta tärkeintä on testata auton koria ja moottoria ennen uutta kautta, en ymmärrä, miksi meidän nyt pitäisi lähteä auttamaan Pirelliä maailman ääriin.

– Kaikki äänestivät Barcelonaa testipaikaksi ja se on erinomainen. Toki jos Pirelli suostuu maksamaan kustannukset, kaikki tiimit varmasti miettisivät sinne lähtemistä. Mutta silti kysymys on edelleen, mitä me hyötyisimme sinne lähtemisestä? Fernley kysyy.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!