McLarenin Fernando Alonso ajoi eilen toisten harjoitusten kymmenenneksi nopeimman ajan, mutta espanjalainen ei silti yltynyt hurraahuutoihin suorituksestaan. Hän uskoo aika-ajoissa tallin valahtavan tulosluettelossa alaspäin, kun muut tallit ottavat koneistaan enemmän tehoja irti.

Erityisesti Alonso uskoo Mercedes-moottoreita käyttävien tallien nousuun aika-ajoissa. Lisäksi kaksinkertainen maailmanmestari on tehnyt taktisen päätöksen olla käyttämättä Hondan uusinta kehitysversiota tänä viikonloppuna. Se vie myös hieman paukkuja suorituksesta.

– Mercedeksen asiakastallit saavat aina parin kymmenyksen edun aika-ajoihin, sillä heillä on käytössään ”taikanappi” lisätehoja varten. Teemme parhaamme, mutta en usko meidän yltävän viimeiseen aika-ajo -osioon, Alonso toteaa motorsport.comille.

Alonson toiveissa olisikin itse asiassa jääminen juuri ja juuri päätösosuuden ulkopuolelle, sillä se avaisi mahdollisuudet rengasedun saamiseen.

– Ottaen huomioon superpehmeiden renkaiden kovan kulumisen tällä radalla, olisi 11. tai 12. lähtöruutu meille kuin paalupaikka.