© Kuva: Getty Images

Alain Prost Rosbergista: ”Voiko menettää mestaruuden, jos voittaa yhdeksän kilpailua?”

Riski veikkauksessa ei ole kovin suuri, mutta nelinkertainen maailmanmestari Alain Prost laittaisi tässä vaiheessa kautta rahansa Nico Rosbergin mestaruudelle.

Prost uskoo, että Lewis Hamilton on jo liian kaukana takana, kun edessä on enää neljä osakilpailua.

– 33 pistettä alkaa olla jo todella iso ero tässä vaiheessa kautta. Nyt Rosbergin on vain pystyttävä säilyttämään tuo johtonsa, hän ei tarvitse enää voittojen putkea kuten viime kauden lopussa kävi, Prost sanoo Canal Plussalle.

– Toisaalta tuollainen johtoasema ei ole psykologisesti välttämättä kaikkein helpoin käsiteltävä. Varsinkin, kun vastassa on Lewis Hamiltonin kaltainen kuljettaja. Ja on tilanne sekin, että yksi keskeytys Nicolle ja voitto Hamiltonille, ja ero on kahdeksan pistettä.

Rosberg on voittanut jo yhdeksän osakilpailua tällä kaudella. F1-historiassa kukaan yhdeksän voittoa kauden aikana napannut kuljettaja ei ole jäänyt ilman mestaruutta.

– Miten voisi olla, että voitat yhdeksän GP:tä, mutta et mestaruutta? Se on kysymys, mihin Nico Rosberg ei taatusti toivo joutuvansa vastaamaan kauden pääteeksi, Prost sanoo.

– Mutta uskon, ettei hänen tarvitse, sillä hän tekee selkeästi tällä hetkellä ihan kaikkensa ottaakseen ensimmäisen maailmanmestaruutensa.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!