© Kuva: Getty Images

Video: Räikkönen nautiskeli jäätelöstä muiden odottaessa ajovuoroaan – katso Malesian GP:n historian parhaat palat

F1-sarja on alustantu tulevaa Malesian GP-viikonloppua julkaisemalla parhaita paloja Sepangin radalla käydyistä osakilpailuista.

Kimi Räikkönen on merkittävässä osassa videokollaasia, ja syystäkin. Malesia on Räikköselle merkittävä osakilpailu, sillä suomalainen nappasi kauden 2003 kilpailussa uransa ensimmäisen GP-voiton ylivoimaisella tavalla. Jäämies ajoi McLareninsa maaliin yli puolen minuutin erolla seuraavaan.

Maamme-laulua saatiin kuunnella myös kauden 2008 kilpailun päätteeksi, jolloin tuolloin Ferrarilla kisannut Räikkönen sai rinnalleen palkintojuhlallisuuksiin myös vuorostaan McLarenilla kisanneen Heikki Kovalaisen.

Räikkönen on tarjoillut kilpailun yhteydessä myös yhden klassisimmista tempauksistaan. Vuoden 2009 kilpailu jouduttiin keskeyttämään rankkasateen vuoksi, mutta Räikköstä ei lähtöruudukossa muiden joukossa uusintastarttia nähty. Suomalaisen Ferrari oli hajonnut lopullisesti, joten Räikkönen vaihtoi siviilit ylleen ottaen rennosti jäätelöä ja virvoitusjuomaa nauttien. Kuva rennosti ottavasta Räikkösestä heijastettiin radan varrella sijainneeseen jättiscreeniin, josta kateelliset kilpakumppanit seurasivat suomalaisen otteita hymyssä suin.

Malesia on tarjonnut paljon dramaattisia hetkiä vuosien saatossa. Katso parhaat palat tästä.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!