© Kuva: Getty Images

Verstappenille kehuja kovimmalta mittatikulta: ”Jos hän olisi piessyt minut, urani olisi ollut ohi”

Tallikaveri on aina F1-kuljettajalle se kaikista kovin vastus, sillä samanlaisella kalustolla ajettaessa erot syntyvät kuljettajien omien suoritusten mukaan. Jos vauhtia ei löydy pilttuun toiseen autoon verrattuna, ei sitä voi laittaa kaluston piikkiin.

Kesken kauden Red Bullille nostettu Max Verstappen on nostanut tallikaveri Daniel Ricciardon mukaan myös australialaiskuljettajan suoritustasoa, vaikka edellinen tallikaveri Daniil Kvjat pysyikin hyvin ruodussa. Lisäksi Ricciardo antoi kovat näytöt ensimmäisellä Red Bull -kaudellaan 2014, jolloin hän päihitti useaan otteeseen tallikaverinsa, nelinkertaisen maailmanmestarin Sebastian Vettelin.

Verstappenin tulo talliin Espanjan GP:n yhteydessä pisti myös Ricciardon yrittämään entistä kovemmin.

– Kun Max tuli mukaan, luulin ajavani jo limitillä, mutta sitten huomasin tarvitsevani vielä yhden ylimääräisen puristuken suorituksestani. Mielestäni olemme olleet hyvä parivaljakko, sillä olemme piiskanneet toisistamme koko ajan enemmän irti, Ricciardo toteaa Autosportille.

– Tiesin Maxin olevan hypetetty kuljettaja, mutta en ollut koskaan päässyt näkemään hänen ajodataansa enkä osannut arvioida, mitä hän saisi aikaan.

Verstappen ajoi sensaatiomaisesti voittoon ensimmäisessä Red Bull -kisassaan. Ricciardollakin olisi ollut mahdollisuus ykkössijaan ilman rengaspulmia. Vaikka hollantilainen onkin ottanut tallin kauden ainoan voiton, on Ricciardo ollut tasaisempi ja suoritusvertailussa laadukkaampi.

– Tiesin, että jos hän olisi piessyt minut jatkuvasti, olisi urani ollut pitkälti siinä. Hyvä homma pärjäämisessäni on nyt siinä, että ihmiset myös huomaavat minut ja suoritukseni.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!