© Kuva: Getty Images

Vakavan loukkaantumisen vuoksi F1-uransa haudannut Kubica tekee paluun ratakilpailuihin

F1-sarjassa 2006-2010 ajanut Robert Kubica tekee paluun ratakilpailuihin, kun hän osallistuu ensi viikonloppuna Spa-Francorchampsin radalla käytävään Renault Sport Trophy -luokan kilpailuun, kertoo Autosport.

Kubican nousujohteinen ura surullisen lopun hänen loukkaannuttua vakavasti juuri ennen kauden 2011 alkua rallionnettomuudessa. Puolalainen lipsautti autonsa kaiteeseen, joka lävisti hänen autonsa aiheuttaen kuljettajalle hengenvaarallisia vammoja. Kubica toipui, mutta hänen ranteensa vaurioitui sen veran pahasti, ettei hän pystynyt enää ajamaan F1-autoa.

F1-uran jälken Kubica on tehnyt itselleen nimeä rallin MM-sarjassa. Jatkvuat ulosajot söivät kuitenkin miehen motivaatiota, ja hän lopettikin tämän kokeilun tähän kauteen.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!