© Kuva: Getty Images

Uudet F1-omistajat: ”Emme aio amerikkalaistaa Formula ykkösiä”

F1 Groupin uusi puheenjohtaja Chase Carey sanoo, ettei heillä ole aikomusta muuttaa lajia amerikkalaiseen suuntaan.

F1 ei ole koskaan saanut jalansijaa Yhdysvalloissa, vaikka siellä onkin ajettu monena vuonna. Vaikka uusien omistajien yksi pyrkimys on viedä lajia enemmän amerikkalaisen tietoisuuteen, eivät he ole tekemässä esimerkiksi kilpailujen suhteen mitään radikaalia muutosta.

– Haluan olla suora, me emme tehneet tätä kauppaa Amerikan vuoksi. Amerikka on mahdollisuus ja voimme varmasti tehdä siellä enemmän tämän lajin hyväksi. Mutta se on pitkän, ei lyhyen tähtäimen asia. Ottaa aikansa saada sieltä seuraajia ja fanipohjaa, Carey sanoo Sky Sportsille.

– Fanit siellä ovat paljon intohimoisempia, mitä moni kuvitteleekaan. Mutta F1 on globaali laji, emmekä aio millään tavalla amerikkalaistaa sitä.

Carey tuntee hyvin F1-historian ja sen merkityksen nimenomaan Euroopassa.

– Arvostamme todella paljon F1:n hienoa eurooppalaista perintöä. Se on tälle lajille ihan kriittisen tärkeä alue ja ryhdymme rakentamaan asioita sille pohjalle.

– F1 on upea laji, sillä on hieno brändi, upeita tähtiä, hienoa teknologiaa. Haluamme tehdä siitä yhdessä Bernie Ecclestonen kanssa niin hyvän kuin mahdollista, vielä suuremman ja vielä paremman.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!