© Kuva: Getty Images

USA:n rotumellakat iskivät myös autourheilumaailmaan

USA:n Pohjois-Carolinan osavaltiossa puhjenneet levottomuudet ovat vaikuttaneet myös autourheilumaailmaan. Maan suosituimman autourheilusarjan NASCARin museota kohtaan kohdistettiin ilkivaltaa mielenosoitusten yhteydessä.

Charlotten kaupungin tapahtumat saivat alkunsa alkuviikosta, kun poliisi ampui operaatiossaan tummaihoisen miehen. Tämä lisäsi bensaa liekkeihin jo ennestään tulenarkaan aiheeseen. Amerikkalaisviranomaisten mustiin ihmisiin kohdistama aseellinen väkivalta on aiheuttanut rajuja mellakoita ympäri maata.

Tapaus on herättänyt runsaasti keskustelua, sillä useiden lähteiden mukaan ammuttu mies oli aseeton ja täysin väärä henkilö, ketä poliisi etsi. Kansalaiset ovat osoittaneet rajusti mieltään poliisin toimia vastaan, ja kaduille protestoimaan marssineet asukkaat ovat purkaneet vihaansa myös ympäristöön. Muun muassa paikallisia ostoskeskuksia ollaan kivitetty ja yritetty ryöstää.

Myös Charlottessa sijaitseva NASCAR-sarjan museo on joutunut protestien kohteeksi. Väkijoukko kivitti rakennuksen ikkunoita, mutta vaurioituneen ulkokuoren lisäksi vahinkoja ei syntynyt. Museo aikoo pitää myös ovensa auki normaalisti mielenosoituksista huolimatta, mutta se aikoo nostaa turvatoimiaan.