© Kuva: Getty Images

Tuleva F1-puheenjohtaja avaa miljardikaupan syitä

Liberty Media Group ostaa Formula ykköset vanhalta enemmistöomistajaltaan CVC Partnersilta. Kaupan ensimmäinen osa tehtiin eilen, jolla Liberty Media saa F1:stä 18,7 prosentin omistuksen F1-sarjasta (lue uutinen).

Kaupan myötä yhtiö nostaa F1:n puheenjohtajaksi Chase Careyn, jolla on vahva tausta muun muassa US Fox Sports -kanavan nousussa. Carey työskentelee yhdessä F1:n toimitusjohtaja Bernie Ecclestonen kanssa.

– F1 on ollut upea menestystuote, josta on kiittäminen Bernie Ecclestonea, joka on johtanut bisnestä vuosikymmeniä. Odotan innolla työskentelyä hänen kanssaan ja uskomme molemmat, että pystymme kasvattamaan lajia uudelle tasolle, Carey kertoi motorsport.comin mukaan.

Careyn mukaan F1:llä on mahdollisuus kasvattaa brändiään fanien, tallien ja yhteistyökumppaneiden silmissä, varsinkin digitaalisella puolella.

– Libertyllä on erikoisosaamista live-tapahtumista ja digitaalisista alustoista, joiden avulla pystymme tekemään tapahtumista isompia kuin koskaan, Carey hehkutti.

– F1 on avainpelaaja nopeasti kasvavilla markkinoilla. Lähetysorganisaatioilla, mainostajilla ja sponsoreilla on kasvava tarve olla mukana massiivisissa globaaleissa tapahtumissa, joilla tavoitetaan isoja yleisöjä ja väestöryhmiä, Carey jatkoi.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!