© Kuva: Getty Images

Tallipomo paljastaa: Verstappenin tallinvaihdos aiheutti ongelmia

Toro Rosson tallipäällikkö Franz Tost myöntää tallinsa muuttuneen kuljettajapaletin aiheuttaneen pientä harmistusta tallin sisällä. Samalla Tost paljastaa talliin arvonalennuksen jälkeen passitetun Daniil Kvjatin kärsineen kohtalostaan.

Max Verstappen nostettiin alkukaduesta Toro Rossolta emotalli Red Bullille, kun Kvjatin suoritukset eivät riittäneet. Siirron jälkeen Verstappenin ura on lähtenyt rakettimaiseen nousuun, samalla kun Kvjat vajosi varjojen maille.

Kasvattitallina Toro Rossolla ei ole suurta sananvaltaa Red Bullin kuljettajavalinnoissa, mutta Tostia lahjakkaan hollantilaisen menetys luonnollisesti harmitti.

– Kuljettajavaihdokset keskellä kautta ovat aina luonnollisesti ongelmallisia tiimille, sillä kuljettaja on osa tallia ja sen motivointia. Max oli poikkeuksellinen kuljettaja ja hänen menettämisensä sattui, Tost toteaa motorsport.comille.

Kvjat ajoi Toro Rossolla 2014 ennen siirtoaan emotalliin. Tost tuntee siis venäläisen ja hänen taitonsa hyvin.

– Daniil on erittäin lahjakas kaveri, mutta aluksi hänellä oli vaikeaa sopeutua talliimme Red Bull -alennuksen jälkeen. Hän oli jo tottunut taistelemaan kärkisijoista, ei keskikastissa. Tilanne on kuitenkin jo paljon parempi hänen kannaltaa, Tost paljastaa.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!