© Kuva: Getty Images

Tallipäällikkön syyttää: FIA:n tiukka linja pilasi Verstappenin kisan

Kansainvälisen autoliiton FIA:n päätös kieltää Red Bullia vaihtamasta Max Verstappenin autoon uutta kytkintä pilasi hänen Singaporen GP:nsä, väittää tallipäällikkö Christian Horner Autosportin mukaan.

Neljännestä ruudusta matkaan lähtenyt hollantilainen sai huonon startin, minkä lisäksi häntä väistänyt Force Indian Nico Hülkenberg liukui hänen autonsa edestä seinään. Rytäkässä paloi sen verran aikaa, että Verstappen oli avauskierroksen jälkeen kilpailussa kahdeksantena. Kohutilanteita tällä kaudella aiheittanut Verstappen ei onnistunut nousemaan kilpailussa enää kuudetta sijaa korkeammalle.

Verstappenilla on huono putki päällä lähtöjen suhteen. Hän on nytkähtänyt hitaasti liikkeelle myös kahdessa aiemmassa kilpailussa Italiassa ja Belgiassa.

Hornerin mukaan tallin mekaanikot paikansivat ongelman piilevän viallisessa kytkimessä, mutta sitten FIA:n tekniset valvojat ottivat hänen mukaansa tarpeetonta roolia.

– He kielsivät meitä vaihtamasta osaa enää aika-ajojen jälkeen, koska heidän mielestään se ei olisi ollut sääntöjenmukaista. Kytkinongelma toistui juuri pelkäämällämme tavalla sitten startissa, ja se yhdistettynä Hülkenbergin liukuun Maxin edestä vei paljon aikaa, Horner harmitteli.

Säännöt kieltävät autoihin tehtävät muutokset aika-ajojen jälkeen. Talleilla on mahdollisuus tehdä autoon muutoksia vain, mikäli ongelman katsotaan aiheuttavan vaaratilanteen.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!