© Kuva: Getty Images

Stoffel Vandoornen F1-unelma toteutuu: ”On oltava valmis kohtaamaan parhaat”

Stoffel Vandoorne sai viikonloppuna odotettuja uutisia. Kun Jenson Button kertoi sapattivapaastaan, sai Vandoorne sopimuksen McLarenille.

24-vuotias lahjakas belgialainen odottaa vesi kielellä ensi kautta – ja kaksinkertaisen maailmanmestarin Fernando Alonson haastamista.

Monien mielestä Alonso on yhä yksi parhaista kuljettajista, mutta se ei Vandoornea pelota.

– Minulla on isot saappaat täytettävänä. Jensonin tilalle astuminen ei ole helppoa nuorelle kuljettajalle, mutta olen todella valmis tähän haasteeseen. Olen ollut reservikuljettajana tänä vuonna ja seurannut tarkkaan koko tiimin tekemisiä. Olen nähnyt, kuinka hienosti Fernando ja Jenson puskevat koko tiimiä eteenpäin kohti parempaa. He ovat tehneet hienoa työtä McLarenin kehittymisen eteen, Vandoorne sanoo F1 Todayn mukaan.

– He molemmat ovat maailmanmestareita. Mutta kun haluat olla F1:ssä, sinun on oltava valmis kilpailemaan parhaita vastaan. Odotan kovasti tätä haastetta. Olen kilpaillut ennen F1:tä monissa eri sarjoissa ja voittanut mestaruuksia. Odotan todella paljon sitä hetkeä, kun olen ensi keväänä Melbournen lähtöruudukossa.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!