© Kuva: Getty Images

Spassa rajusti kolaroinut Kevin Magnussen Singaporesta: ”Helppo tehdä virheitä”

Renaultin Kevin Magnussen hakee Singaporesta virheetöntä kilpailua ja toivoo radan haastavan profiilin auttavan hänet pisteille, jos hän vain pysyy poissa ongelmista.

– Rata itsessään on hauska ja nautin aina katuradoilla ajamisesta. Singaporen rata on kuitenkin haastava saada osumaan kohdalleen, koska monissa mutkissa on helppo tehdä virheitä, Magnussen sanoo.

– Pito radalla paranee aina viikonlopun edetessä, joten tärkeintä on löytää hyvä balanssi. Toivottavasti tämä on sellainen rata, jossa voimme parantaa sijoitustamme parin huonon Euroopan kilpailun jälkeen.

Toivuttuaan Span kahden viikon takaisesta rajusta kolarista, Magnussenin kilpailu Monzassa ei sujunut odotusten mukaan hänen osuttuaan kisan alussa tallikaveriinsa Jolyon Palmeriin ja Sauberin Felipe Nasriin.

– Viime kilpailun alku ei ollut ideaali, koska jouduin niin lähelle Jolyonia ja Felipe Nasria kun onnettomuus tapahtui. Se oli sääli Jolyonille ja minulle myös, koska minun eteeni osutiin myös, Magnussen kertaa.

– Lopulta en saanut paljoakaan irti vaikka pääsin palaamaan radalle. Jäin kaikkien taakse eikä ollut ketään ketä vastaan olisin voinut taistella. Se oli melko turhauttava sunnuntai-iltapäivä.

Magnussen on ajanut Singaporessa kerran aiemmin. Hän ajoi 2014 vuoden kilpailussa pisteille McLarenilla siitäkin huolimatta, että hänen autossaan oli teknisiä ongelmia kilpailun aikana.

– Se ei mennyt viimeksi kovin hyvin sillä minulla oli ongelmia auton kuumenemisen kanssa jo muutenkin kuumassa kelissä. Jäähdyttimeni hajosi ja se puski kuumaa ilmaa suoraan ohjaamoon. Minulla oli todella kuuma, Magnussen muisteli.

– Tänä vuonna toivon ehjää kisaa, jossa voimme taistella muun ryhmän kanssa. Odotan kovasti Singaporeen pääsyä. Se on todella makea rata ja iltavalaistus saa F1:set näyttämään vielä spektaakkelimaisemmalta. Koko kaupunki elää ja hengittää F1:sistä kisaviikonloppuna. Pystyt aistimaan tunnelman kävellessäsi missä tahansa keskustassa.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!