© Kuva: Getty Images

Sergio Perez pitää Malesian säästä: ”Saan kiittää pitkälti sadetta palkintosijastani”

Sergio Perez odottaa innolla tulevaa Malesian GP:tä, ja toivoo pystyvänsä uusimaan ensimmäisen palkintosijansa, jonka hän saavutti Sepangin-radalla vuonna 2012. Force India-kuski nostaa esiin erityisesti Malesian tukalat olosuhteet: sateen, kosteuden ja kuumuuden.

– Sepang on rata, jossa sade on enemmän sääntö kuin poikkeus. Ajoin siellä urani ensimmäisen podiumin ja siitä saan pitkälti kiittää sääolosuhteita, josta sain kaiken irti. Taistelimmekin yhtäkkiä voitosta ja se tuli minulle melkoisena shokkina, koska emme osanneet odottaa sitä. Sen päivän tunnemyrsky jää kyllä mieleeni ikuisesti, Perez muistelee onnistunutta kilpailuaan.

Myös Singaporen GP oli Perezille loistava, kun hän nousi sijalta 17 aina pisteille asti.

– Hyvän tuloksen saaminen vaikean viikonlopun jälkeen on iso piristysruiske koko tallille. Se osoittaa, että pystymme kääntämään vaikeudet eduksemme ja aina kannattaa taistella loppuun asti.

Kuumuus ja kosteus ovat iso vaikuttava tekijä Malesiassa, jossa kuljettat menetettävät paljon painoaan kilpailun aikana.

– Se on taas fyysinen kilpailu kuumuuden ja kosteuden takia. Rata itsessään on pitkä ja siinä on muutama todella tekninen osa. Siellä on pitkiä suoria, joiden päässä kovat jarrutukset vaativat tarkkuutta ja korkeat lämpötilat voivat viedä renkaasi nopeasti. Varsinkin takarenkaat ovat kovilla. Meillä on kulkenut hyvin samanlaisissa olosuhteissa aiemmin tällä kaudella, joten toivottavasti pystymme taas vahvaan viikonloppuun.

Malesian GP on siirretty F1-kalenterissa alkupäästä loppuun. Tällä saattaa olla vaikutuksia sääolosuhteisiin ja koko viikonlopun ilmapiiriin.

– Kuala Lumpur on todella kiinnostava ja kiireinen kaupunki. Siellä on paljon tehtävää ja nähtävää, joten on mukava taas mennä sinne. Säällä on usein suuri vaikutus kilpailuun, joten on kiinnostavaa nähdä mitä vaikutuksia kalenterin muutoksilla on, kun kisa siirtyi huhtikuusta lokakuuhun, Perez sanoo.

 

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!