Sergio Perez kertoo miten pärjätä Singaporessa: ”Sinun pitää suudella seiniä”

Monien muiden tavoin myös Sergio Perez odottaa paluuta Singaporeen tulevana viikonloppuna. Perez uskoo omaavansa hyvän suhteen rataan.

Force India-kuljettaja ajoi Italian GP:ssä kahdeksanneksi sen jälkeen kun Red Bullin Max Verstappen ohitti hänet aivan kilpailun loppuhetkillä. Sijoitukset ovat tärkeitä Force Indialle, joka käy tiivistä taistelua Williamsia vastaan valmistajien MM-sarjassa nelossijasta.

Marina Bayn rata voi osoittautua monelle kuljettajalle kohtalokkaaksi ja menestymisen avain radalla on tarkkuus.

– Singapore on ainutlaatuinen. Se on todella vaativa fyysisesti ja henkisesti. Siellä on todella kuuma ja kilpailu kestää usein kaksi tuntia. Yksi kierros sisältää melkein 25 mutkaa, jotka pitää osua kohdalleen joka kerta, Perez kommentoi.

– Virheisiin ei ole ollenkaan varaa ja kilpailu on yleensä todella intensiivinen, joten se vaatii sinulta kuljettajana todella paljon. Avain onnistumiseen Singaporessa on tarkkuus. Sinun pitää löytää radasta jokainen millimetri, melkein suudella seiniä ja saada hyvä tasapaino auton peräpäähän. Se on rata, joka voi viedä sinut mukanaan enkä muista yhtäkään kilpailua, jossa ei olisi tarvittu turva-autoa. Kilpailu voi siis mennä sekaisin missä tahansa kohtaa.

Perez odottaa Singaporesta hyvää viikonloppua aiempien vuosien menestyksen pohjalta.

– Se on rata, joka palkitsee rohkeudesta ja jossa kuljettaja voi saada ison eron aikaan. Ratana se ei ole yhtä anteeksiantamaton kuin Monaco, koska rata on leveämpi. Se kuitenkin mahdollistaa kovemman vauhdin ja paremmat mahdollisuudet ohittaa. Minulla on hyvä suhde rataan ja olen onnistunut siellä aiemmin. Toivottavasti pystyn taas samaan, Perez päättää.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!