© Kuva: Getty Images

Romain Grosjean synkkänä kilpailuun: ”Itseluottamukseni on aivan paskana”

Romain Grosjean, jonka aika-ajo päättyi rengasvalliin, sanoo itseluottamuksensa olevan ”lähellä nollaa”. Ranskalainen sai perjantain ensimmäisissä harjoituksissa vain kaksi kierrosta ajettua moottoriongelmien vuoksi ja toisissa harjoituksissa mies spinnasi viimeisessä mutkassa seinään rikkoen Haas-autonsa takasiiven.

Alle vuorokausi myöhemmin ja Grosjean löysi taas itsensä ratavallista. Tällä kertaa auto karkasi aika-ajon toisessa osiossa mutkassa kymmenen.

– Itseluottamukseni on paskana. Lähellä nollaa. Kun ensin spinnaat kovassa vauhdissa ja sitten jarruttaessa, on vaikeaa löytää enää luottamusta, Grosjean tuskaili.

– Singaporeen tultuamme auto on tuntunut oudolta. Olen koittanut monia eri asetuksia ja mikään ei toimi. Emme päässeet ensimmäisissä harjoituksissa ollenkaan ajamaan, vaikka se johtuikin jostain muusta. Sitten en tiedä mikä on, mutta tuntuu todella oudolta.

– Ei ole normaalia ajautua seinään peräkkäisinä päivinä ja vielä tietämättä mistä se johtuu. Jokin ei nyt ole kunnossa.

– Katsomme nyt dataa ymmärtääksemme mitä voimme tehdä. Katostaan missä kunnossa auton on rytäkän jälkeen ja mitkä ovat vahingot. Sitten toivottavasti kilpailussa saamme pari hyvää kierrosta alle ja lähdemme rakentamaan sen pohjalta.

– En kuitenkaan aio missään nimessä hyökätä ensimmäisillä kierroksilla, Grosjean päättää.

Haas on vahvistanut, että Grosjeanille vaihdetaan vaihdelaatikko, joten lähtöruutu tippuu viidellä sunnuntain kilpailuun.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!

Comments are closed.