© Kuva: Getty Images

Räikkösellle vihdoinkin arvostusta brittiarviossa: ”Kauden paras suoritus”

Arvostetun brittiläisen Autosportin kuljettaja-arviot kiinnostavat F1-faneja ympäri maailman. Ferrarin Kimi Räikkösen viime vuosina saamat arvosanat ovat aiheuttaneet paikoin suurta ihmetystä, sillä suomalainen on saattanut saanut jopa tallikaveriaan Sebastian Vetteliä huonomman arvosanan, vaikka sakslainen olisi keskeyttänyt ja Räikkönen ajanut palkintopallille.

Singaporen GP:n arviossaan Autosport ei kuitenkaan moiseen sortunut. Se palkitsi Räikkösen neljännen sijan ja kovan taistelun ansaitulla yhdeksiköllä, samalla kun aika-ajoissa epäonnistunut Vettel sai kahdeksikon.

– Tämä oli kiistatta Räikkösen kauden paras suoritus. Hän ajoi erittäin hyvin koko viikonlopuna antaen Lewis Hamiltonille painetta kisassa. Suomalainen olisi ansainnut palkintokorokepaikan, mutta Ferrarin varikkotaktiikka teki turhaksi hänen työnsä. Räikkönen oli joka tapauksessa koko viikonlopun tallikaveriaan nopeampi, lehti kiittelee.

Lehti antoi arvioissaan täyden kympin kisan voittaneelle Nico Rosbergille ja toiseksi sijoittuneelle Daniel Ricciardolle. Yhdeksikön saivat Räikkösen lisäksi Fernando Alonso ja Kevin Magnussen.

Valtteri Bottaksen sunnuntai meni täysin penkin alle. Lehti antoi toiselle suomalaiselle arvosanaksi seitsemän.

– Hän teki tavanomaisen suorituksen aika-ajoissa, mutta kisa oli katastrofi.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!