© Kuva: Getty Images

Oikeus voitti – Sergio Perezille lähtöruuturangaistus keltaisten lippujen sivuuttamisesta

Sergio Perez ansaitsi itselleen kaksinkertaisen lähtöruuturangaistuksen Singaporen GP:hen, koska tuomaristo näki Perezin rikkoneen keltaisten lippujen sääntöä kahdesti lauantain aika-ajoissa.

Force India-kuljettaja pääsi aika-ajon viimeiseen osioon ja kymmenenteen lähtöruutuun, mutta sai ensin viiden lähtöruudun rangaistuksen, koska jätti hidastamatta keltaisten lippujen aikana ja vielä kolmen ruudun lisärangaistuksen Esteban Gutierrezin ohittamisesta keltaisten lippujen alla.

Perez tippuu siis lähtöruudukossa yhteensä kahdeksan sijaa alaspäin, joskin hän nousee samantien yhden paikan takaisin Romain Grosjeanin saatua rangaistuksen vaihdelaatikon vaihtamisesta. Meksikolainen lähtee kilpailuun siis lopulta ruudusta 17 ja saa tämän lisäksi kolme sakkopistettä tililleen.

 

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!