© Kuva: Getty Images

Nico Rosberg myöntää: ”Red Bullin myöhäinen pysähdys teki oloni epämukavaksi”

Kilpailun jälkeisessä videoblogissaan Nico Rosberg myöntää, että Red Bullin päätös käydä vaihtamassa Daniel Ricciardolle superpehmeät renkaat alle kilpailun lopussa sai hänet hermostumaan.

Huolimatta jarruongelmista, joita hän ja Lewis Hamilton kokivat Singaporen GP:ssä, Rosberg ajoi virheettömästi paalulta voittoon ja lunasti kauden kahdeksannen voittonsa.

Kun Ricciardo kävi vaihtamassa superpehmeät renkaat autoonsa kisan lopussa, näytti Mercedeksen kahden pysähdyksen taktiikka hetken uhatulta, mutta Rosberg tuli kuitenkin voittajana maaliin o,4 sekunnin erolla australialaiseen.

– Red Bull yritti jotain todella erikoista ja he menivät varikolle myöhään vaihtamaan tuoreet renkaat, Rosberg kävi kilpailua läpi videolla.

– He yrittivät haastaa minua kilpailun lopussa ja se sai minut tuntemaan oloni epämukavaksi. En oikein tiennyt siinä tilanteessa, kuinka kaukana Daniel Ricciardo oli minusta ja miten nopeasti hän ajoi minua kiinni.

– Sillä ei sinällään ollut väliä, koska minun piti vain keskittyä ja puskea niin kovaa kuin pystyin. Ajoin vain niin nopeasti kuin pystyin.

– Tiesin, että hän voi haastaa minut parilla viimeisellä kierroksella, mutta ennen sitä en katsonut taakseni. Kaksi kierrosta ennen maalia katsoin taakseni ja mietin: ”Tämän pitäisi riittää”. Se meni kuitenkin lopulta todella tiukalle.

Rosberg ohitti voitollaan Hamiltonin MM-sarjassa ja johtaa sitä nyt kahdeksalla pisteellä, kun Hamilton ajoi kilpailussa kolmanneksi.

 

 

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!