© Kuva: Getty Images

Nico Rosberg ei ole moksiskaan Sepangin uudesta päällysteestä: ”Todella nautinnollista ajaa”

Nico Rosberg toteaa perjantain harjoitusten jälkeen, että Sepangin radan uusi päällyste on ”haastava” ja ”todella nautinnollinen ajaa”.

Kuala Lumpurissa sijaitseva rata koki merkittävät uudistukset aiemmin tänä vuonna ennen Malesian GP:tä. Aiemmin radalla olleita epätasaisuuksia poistettiin ja viimeisen mutkan nopeinta ajolinjaa muokattiin.

Kuljettajat pääsivät uudistetun radan makuun perjantain harjoituksissa, jossa Rosberg oli ensimmäisten harjoitusten nopein ja toisten harjoitusten toinen tallikaverinsa Lewis Hamiltonin jälkeen.

– Radan uusi päällyste on todella nautinnollinen ajaa. Se on haastava, mutta siinä on todella hyvä pito, Rosberg kommentoi ajon jälkeen.

– On vaikeaa löytää hyviä säätöjä, kun radan pinta on vielä niin uusi, mutta uskon meidän olevan oikeilla jäljillä. Mutka 15 on mielenkiintoinen, koska voit valita useita eri linjoja, jos hyökkäät edellä olevan auton kimppuun. Se on hyvä asia ohittamisen kannalta.

Rosberg ja Hamilton onnistuivat molemmat kovan renkaan pitkissä vedoissaan. Sunnuntaille voidaan siis odotettaa kahden pysähdyksen taktiikkaa.

– Kilpailua ajatellen pehmeäkin rengas kesti melko hyvin, joten emme odota mitään suurempia yllätyksiä. Strategian kannalta on viisasta ajaa kovalla renkaalla, mutta muuten olemme melko suoraviivaisia. Odotan nyt huomista aika-ajoa, Rosberg päättää.

 

 

 

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!