© Kuva: Getty Images

Mersu-pomolta paljastus – talli jekutti koko F1-maailmaa?

Mercedeksen tekninen johtaja Paddy Lowe on paljastanut molempien hopeanuolien olleen täysin kunnossa Singaporen GP:n ajan, vaikka televisiolähetyksissä kuullut radiokommentit antoivat ymmärtää toista.

Sekä Nico Rosbergille että Lewis Hamiltonille kerrottiin useaan otteeseen kilpailun aikana ”tilanteen olevan jarrujen kannalta kriittinen”. Mercedeksellä on ollut takavuosina ongelmia jarrujensa kanssa, ja F1-yleisö odotti tiukasti seuraten, iskikö sama ongelma uudelleen.

Kuten tiedämme, niin ei lopulta käynyt, vaan Rosberg ajoi ruutulipulle ykkösenä ja Hamilton kolmantena. Myöhemmin Lowe myös kertoi, ettei radioviestittelyssä ollut suinkaan kyse jarrujen loppuunkulumisesta.

– Kyseiset varoitukset koskivat täysin jarrujen hallinta-aluetta. Jos he olisivat ylittäneet sen rajan, olisivat jarrut saattaneet kärsiä. Kehoitimme siis kuljettajiemme pysymään sallituissa rajoissa, Lowe totesi motorsport.comille

Lowe muistuttaa nykyisissä F1-kilpailuissa kuljettajien täytyvän muistaa huolehtia renkaiden ja polttoaineen säästelyn lisäksi myös jarruista. Siksi saksalaistalli kiinnitikin Singaporessa erityistä huomiota myös tähän kolmanteen osa-alueeseen.

– Joillain radoilla jarrujen suhteen täytyy olla tarkempi. Singapore oli yksi tällaisista radoista.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!

Comments are closed.