© Kuva: Getty Images

Mercedes-pomo ottaa taas syyt tallin niskoille: ”Petimme Lewiksen”

Mercedes-pomo Toto Wolff sanoo, että mestaritalli petti Lewis Hamiltonin Singaporen aika-ajoissa.

Hamiltonin viikonloppu on ollut vaikea ja täynnä ongelmia. Skysportsin mukaan Hamiltonin huono vauhti on peräisin jo perjantain toisista harjoituksista, jossa hänen autoonsa iskenyt vika esti nopeiden kierrosten ajamisen.

– Eilen menetetty aika osoittautui arvokkaammaksi kuin luulin, Hamilton sanoi lauantainan aika-ajon jälkeen.

Lauantai-illan lehdistötilaisuudessa Wolff sanoi Mercedeksen olevan syyllinen siihen, ettei Hamiltonille saatu aika-ajon viimeiseen osioon oikeita asetuksia. Hamilton jäi täysin tallikaverinsa Nico Rosbergin jalkoihin ja tippui jopa eturivistä Daniel Ricciardon ajaessa toiseen lähtöruutuun.

– Me epäonnistuimme. Lewiksella ei ollut autoa, josta olisi saatu kaikki suorituskyky irti, Wolff sanoi.

Hamilton johtaa tällä hetkellä MM-sarjaa, mutta Rosbergin voitto iltapäivän kilpailusta nostaisi saksalaisen piikkipaikalle ohi Hamiltonin, kun kuusi osakilpailua olisi enää ajamatta.

– Nico näyttää nyt mieheltä, joka aikoo voittaa maailmanmestaruuden. Tulee sellainen tunne, että Lewis on tullut tänne, mutta jotain puuttuu. Sellaista saattaa tapahtua Lewikselle – joskus minusta tuntuu, että hänen keskittymisensä herpaantuu, kommentoi Skysportsin asiantuntija Damon Hill.

– Mutta se ei tarkoita, että hän ei olisi kunnossa. Hänen vireensä voi kääntyä todella nopeasti ja sitten hän on taas dynamiittia.

 

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!